Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Columbia trekt stekker uit film met Brad Pitt

Shownieuws

Columbia heeft de stekker uit de film 'Moneyball' getrokken. Dat gebeurde slechts een paar dagen voor de start van de opnamen voor de film met Brad Pitt.

Slechts een paar dagen voordat zou worden begonnen met de opnamen voor de film 'Moneyball' met Brad Pitt heeft filmproducent Columbia Pictures de stekker uit het project getrokken. Columbia zou geen vertrouwen meer hebben in het script, dat nog flink is veranderd sinds het groene licht voor de film was gegeven, meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter op basis van bronnen.

Columbia besloot vrijdag zich terug te trekken uit het baseballdrama, waarvan de opnamen deze week zouden beginnen. Het gebeurt zelden dat een filmproducent zo kort voor de opnamen zich terugtrekt uit een film. De filmcrew zou zelfs al klaar hebben gestaan om te beginnen.

Steven Zaillian en Steven Soderbergh schreven het scenario, waarvan het meest recente exemplaar slechts een week oud is. Het filmscenario is gebaseerd op een boek van Michael Lewis over de Oakland Athletics en hun manager Billy Beane, die een goed team bij elkaar wist te krijgen ondanks dat de club veel lagere lonen betaalde dan andere teams in de Major League.

Pitt en komiek Demetri Martin waren de grote namen die voor de film waren gecast. In de film zouden ook echte baseballspelers spelen. Insiders stellen dat Columbia en regisseur Soderbergh het niet eens konden worden over het soort drama dat ze wilden maken. Volgens Columbia zouden er te weinig emotionele scènes in de film zitten. Soderbergh heeft van Columbia volgens Hollywood Reporter vrij spel gekregen om met de film te leuren bij Paramount en Warner Bros.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen