Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oerol trekt 57 duizend eilandgangers

Shownieuws

Oerol heeft dit jaar zo'n 57 duizend bezoekers naar Terschelling getrokken. De 28e editie van het festival werd iets beter bezocht dan de vorige jaargang.

Oerol heeft dit jaar zo'n 57 duizend bezoekers naar Terschelling weten te trekken, blijkt uit de cijfers die de organisatie zondag bekendmaakte. De 28e editie van het festival, waarvan zondag de laatste dag is, werd iets beter bezocht dan de vorige jaargang. Vorig jaar brachten ongeveer 55 duizend mensen een bezoek aan Oerol.

Het festival is volgens de organisatie succesvol verlopen. Het mooie weer en de goede programmering zorgden voor een druk Terschelling. Het theaterprogramma kende dit jaar 29 Nederlandse premières, de muziekprogrammering stond in het teken van verrassingsconcerten. Artiesten die op het Waddeneiland aanwezig waren kropen samen op het podium voor een jamsessie. Zo werd het publiek getrakteerd op een optreden van gelegenheidstrio Kyteman, Roos Reebergen van Roosbeef en Janne Schra van Room Eleven. Richard Janssen stond voor het eerst in tien jaar weer op het podium als spontane gast bij de Nits.

Dit najaar krijgt Oerol een staartje in de Verenigde Staten. In het kader van vierhonderd jaar vriendschap tussen Nederland en New York vindt tussen 10 en 20 september het theaterfestival New isLand plaats. Ook dit feest wordt een echt eilandfestival. Het vindt plaats op Governors Island, een verlaten eiland voor de kust van Manhattan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen