Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Amy Winehouse voorgoed op Saint Lucia'

Shownieuws

Amy Winehouse keert Groot-Brittannië mogelijk voorgoed de rug toe. De met drank- en drugsverslavingen kampende zangeres zou zich op Saint Lucia willen vestigen.

Amy Winehouse keert Groot-Brittannië mogelijk voorgoed de rug toe. De Britse tabloid News of the World heeft een bron op weten te rakelen die zegt dat de zangeres het Caribische Saint Lucia nooit meer wil verlaten. Winehouse, die al lange tijd met drank- en drugsverslavingen kampt, verblijft al maanden op het eiland.

Winehouse vertrok een halfjaar geleden naar het Caribische eiland om aan een nieuw album te werken en te ontsnappen aan de verleidingen van Londen. Volgens een van haar vriendinnen bevalt het leven als eilandbewoner de zangeres zo goed, dat ze nooit meer terug naar Groot-Brittannië zou willen komen. "Amy is dol op Saint Lucia en wil nooit meer weg. Ze heeft het idee dat het eiland haar goed doet en schrijft meer dan ze ooit gedaan heeft."

Volgens ingewijden wil de 25-jarige artiest zich daadwerkelijk vestigen op het eiland en is ze al bezig met het nodige papierwerk. "We weten van Amy's plannen om hier permanent te komen wonen. We hebben haar aanvraag ontvangen en behandelen die", zegt een anonieme ambtenaar tegen News of the World.

Een verhuizing kan de geplaagde zangeres ook nog een leuk financieel voordeeltje opleveren. Britten die minder dan 183 dagen per jaar in Groot-Brittannië verblijven, hoeven minder belasting te betalen. Winehouse denkt volgens vrienden wel degelijk aan haar portemonnee. "Ze heeft al tienduizenden ponden belasting moeten betalen en ziet nu in dat ze een enorme aanslag kan voorkomen. Op deze manier kan ze een groter deel van haar verdiende fortuin houden."

Of de bewoners van Saint Lucia ook zo blij zijn met Amy's vermeende voornemens, is nog maar de vraag. Een radio-dj ziet de zangeres liever vertrekken. "Deze vrouw heeft al haar naarheid naar onze stranden gebracht en komt er nog mee weg ook. Onze jongeren hebben positieve rolmodellen nodig. Mensen moeten een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Amy past niet in dat plaatje."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen