Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nijntje krijgt website voor haar verjaardag

Shownieuws

Nijntje Pluis, het bekende konijn van Dick Bruna, viert zondag haar 54e verjaardag. Het konijn kreeg een vernieuwde website voor haar verjaardag.

Nijntje Pluis, het bekende konijn van Dick Bruna, viert zondag haar 54e verjaardag. Het konijn kreeg een vernieuwde website voor haar verjaardag. Voortaan kunnen ook kinderen die nog niet kunnen lezen genieten van de voorleesverhalen, liedjes en filmpjes op nijntje.nl.

In 1955 verscheen het eerste boek over het 'Nijntje'. Schrijver en tekenaar Dick Bruna baseerde het eerste verhaal over het witte konijn op een verhaal dat hij zijn 1-jarige zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Het vrolijke beestje wist niet alleen Bruna's zoontje te charmeren: Nijntje groeide al snel uit tot een fenomeen en werd in tal van landen een bekende verschijning.

In februari 2006 werd het Dick Bruna huis geopend in Utrecht. Nijntje neemt een groot deel van het huis in beslag. De jarige Pluis viert dan ook zondag hier haar verjaardag. Peuters die op dezelfde dag als het konijn jarig zijn, worden in het zonnetje gezet. De kinderen worden als heuse vips ontvangen en krijgen een cadeau van Nijntje. In het Dick Bruna huis is ter ere van Nijntjes verjaardag een nieuwe animatietour gelanceerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen