Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jurylid zit in maag met situatie Susan Boyle

Shownieuws

Simon Cowell zegt dat er tijdens de talentenshow anders met Susan Boyle om had moeten worden gaan. In een artikel geeft Cowell toe dat hij fouten gemaakt heeft.

Jurylid Simon Cowell van Britain's Got Talent wast zijn handen niet in onschuld. Hij zegt dat er tijdens de talentenshow anders met Susan Boyle had moeten worden omgegaan. In een lang relaas in de Britse krant Daily Mail geeft Cowell toe dat hij fouten heeft gemaakt.

"Als ik erop terugkijk, wordt mij duidelijk dat we beter met de situatie rondom Susan om hadden kunnen gaan", schrijft Cowell, die al acht jaar in de jury zit. "Maar als ik eerlijk ben, zou ik niet weten hoe ik het anders had kunnen doen." Susan Boyle, een simpele 48-jarige huisvrouw uit Schotland, werd door haar auditie wereldberoemd. Naarmate de finale van Britain's Got Talent dichterbij kwam, kreeg Boyle het moeilijker met de vele aandacht. Na de finale, die ze verloor, belandde de kerkvrijwilligster tijdelijk in een psychiatrische kliniek. De officiële lezing is dat de huisvrouw met het gouden keeltje uitgeput was en tot rust moest komen.

Volgens Cowell leek Boyle in eerste instantie wel om te kunnen gaan met haar plotselinge roem. "Ze leek alle aandacht wel fijn te vinden", herinnert Cowell zich een interview dat hij samen met Boyle gaf aan Oprah Winfrey. "Ik vond haar alleraardigst en ze leek alles wat gebeurde echt spannend te vinden. Ik was misschien naïef, maar dacht dat ze alles onder controle had. Toen ik haar vroeg of ze genoot, zei ze 'Simon, ik heb de tijd van mijn leven.'"

Voor het jurylid, tevens producent van de show, werd het pas tijdens de finale duidelijk dat Boyle helemaal niet zo sterk in haar Schotse schoenen stond. "Op het cruciale punt, toen Diversity won, keek ik naar Susans gezicht en dacht: Christus, ze heeft geen idee hoe ze met haar verlies om moet gaan."

In het artikel gaat Cowell ook in op de Britain's Got Talent-toer, waarvan Boyle inmiddels al vier concerten af heeft moeten zeggen. Ook vrijdagavond stond ze niet op het podium, weer is de officiële lezing dat de YouTube-sensatie alleen een beetje rust nodig heeft. "We hebben haar de kans gegeven de toer af te wijzen, maar na een paar dagen uitrusten in Schotland gaf Susan zelf aan mee op pad te willen. Wel zei ze dat ze misschien niet alle shows bij zou kunnen wonen."

Sinds haar opname in de psychiatrische kliniek doen de vreemdste verhalen de ronde over Boyle. Volgens omstanders heeft ze na de finale schreeuwend door haar hotel gelopen. Ook donderdagavond in Liverpool zou de Schotse zich hebben laten gaan. Ditmaal zou ze op het balkon van haar hotel hebben gegild dat ze haar kat Pebbles wilde zien. Na alle verhalen en haar opname besloot Cowell contact op te nemen met Boyle's familie. "Zij zeiden unaniem dat wij juist hadden gehandeld. Ze waren blij dat wij Susan een kans gegeven hadden om te zingen, een kans waar ze al jaren op zat te wachten."

Volgens Cowell zijn er in Groot-Brittannië nog miljoenen Susan Boyles. "Ze is een van de miljoenen mensen in dit land die gewoon een onderbreking nodig hebben. Niemand geeft hen ooit aandacht. Nu, voor het eerst in haar leven, kijken mensen naar Susan." Ondanks de problemen en ophef blikt Cowell positief terug op dit seizoen van Britain's Got Talent. "Terugkijkend denk ik dat het een positieve ervaring voor Susan is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen