Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dennis Quaids tweeling krijgt ook geld ziekenhuis

Shownieuws

Dennis Quaid en zijn vrouw hebben weer een schikking getroffen met het ziekenhuis dat hun tweeling een overdosis gaf. Het ziekenhuis moet de kinderen betalen.

Acteur Dennis Quaid en zijn vrouw hebben opnieuw een schikking getroffen met het ziekenhuis dat hun pasgeboren tweeling een overdosis bloedverdunners gaf. Volgens entertainmentwebsite TMZ moet het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles de kinderen ieder 250 duizend dollar, ruim 178 duizend euro, betalen.

Ook in december troffen de acteur en zijn vrouw een schikking met het ziekenhuis. Toen werd overeengekomen dat het Cedars-Sinai ruim 548 duizend euro betaalt voor de schade die Quaid en zijn vrouw als ouders hebben geleden. De jongste schadevergoeding is uit naam van de kinderen geëist.

Thomas Boone en Zoe Grace, die op 8 november 2007 door een draagmoeder op de wereld werden gezet, kregen twaalf dagen na hun geboorte een overdosis bloedverdunners. De baby's kregen een dosis heparine die duizend keer groter was dan voorgeschreven, een fout van het ziekenhuis die de tweeling het leven had kunnen kosten.

Hoewel bij de eerdere schadeclaim werd gesteld dat de kinderen niets hebben overgehouden aan de overdosis, wordt dit keer in officiële documenten gesteld dat de tweeling nog steeds niet volledig hersteld is. Bovendien zouden de twee ook in de toekomst nog problemen kunnen krijgen als gevolg van de medische fout.

Het is de derde keer dat het beroemde ziekenhuis in Los Angeles in de buidel moet tasten vanwege de misser. In maart vorig jaar kreeg het hospitaal een boete van achttienduizend euro van het instituut dat toeziet op de volksgezondheid in Californië. Dennis Quaid klaagde ook de fabrikant van heparine aan, maar die zaak werd geseponeerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen