Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simon Vinkenoog moet onderbeen missen

Shownieuws

Simon Vinkenoog heeft donderdag een van zijn onderbenen moeten laten amputeren. De 80-jarige dichter zou al geruime tijd last hebben van zijn vaten.

Simon Vinkenoog heeft een zware operatie goed doorstaan. De dichter heeft donderdag een van zijn onderbenen moeten laten amputeren. Op zijn website is te lezen dat het goed met hem gaat.

"Na de euforie van een geslaagde operatie -amputatie onder de knie- kwam de napijn, branding van een vlammend zwaard", schrijft Vinkenoogs vrouw Edith Ringnalda op de site. "Toen de napijn in hevigheid toenam, hebben wij een partijtje gescrabbeld - een goede pijnstiller voor even."

Volgens RTL Boulevard leek het er in eerste instantie op dat de 80-jarige dichter, die al geruime tijd last heeft van zijn vaten, 'slechts' enkele tenen of een voet zou moeten missen. Uit onderzoek bleek echter dat het hele onderbeen niet meer te redden was.

Doktoren zouden Vinkenoog hebben gezegd dat hij niet geschikt is voor een kunstbeen of prothese, maar daar wil de dichter niets van weten. "Op naar de prothese!", staat op de 'webstek' van de poëet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen