Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dokter George O'Malley verlaat Grey's Anatomy

Shownieuws

Dokter George O'Malley keert niet meer terug naar het Seattle Grace Hospital. T.R. Knight, die O'Malley vertolkte, heeft besloten Grey's Anatomy te verlaten.

(Novum/AP) - Dokter George O'Malley keert niet meer terug in het Seattle Grace Hospital. T.R. Knight, die de rol van O'Malley vijf seizoenen vertolkte, heeft besloten de populaire serie Grey's Anatomy te verlaten.

"Het was geen makkelijke beslissing", zegt Knight. "Ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen deze rol te spelen en ga mijn collega's missen." Knight, die vanaf het eerste seizoen de rol van dokter O'Malley op zich nam, krijgt aan het eind van het vijfde seizoen een zwaar ongeluk. De 36-jarige acteur, die zijn rol in de ziekenhuisserie steeds minder belangrijk zag worden, wilde zelf uit het succesvolle programma worden geschreven. Hij had nog een contract voor drie jaar.

Ook het leven van dokter Izzy Stevens, een rol van Katherine Heigl, hangt aan het einde van het vijfde seizoen aan een zijden draadje. De arts komt zelf op een operatietafel te liggen als blijkt dat ze een hersentumor heeft. Het script leidde tot speculaties dat ook Heigl de ziekenhuisserie zou verlaten. Die verhalen blijken niet waar te zijn. Een woordvoerder van de Amerikaanse zender ABC, die Grey's Anatomy in de Verenigde Staten uitzendt, zegt tegen het tijdschrift People dat Heigl blijft.

Het eerste seizoen van Grey's Anatomy werd in 2005 in de Verenigde Staten op de buis gebracht. In Nederland is de serie te zien op Net 5. De ziekenhuisserie viel meerdere malen in de prijzen en kreeg onder meer twee Golden Globes, waarvan een voor beste dramaserie, en twee Emmy Awards.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen