Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Donatie Jessica Alba na posters plakken

Shownieuws

Jessica Alba heeft gedoneerd aan het goede doel United Way. Onlangs plakte de actrice posters van witte haaien, onder meer op een billboard van de organisatie.

(Novum/AP) - Jessica Alba heeft geld gedoneerd aan het goede doel United Way in Oklahoma City. Onlangs plakte de actrice posters van witte haaien door deze stad, onder meer op een billboard van de organisatie. Hiermee wilde ze de aandacht vestigen op het bedreigde dier. De actie kreeg een vervelend staartje voor Alba: ze werd beschuldigd van vandalisme.

De 28-jarige Hollywoodster wordt niet vervolgd, aangezien de eigenaren van de bekladde eigendommen geen aangifte doen, zo werd eerder deze week al duidelijk.

Alba wilde volgens een woordvoerder van United Way niet dat bekend werd gemaakt hoeveel ze heeft gedoneerd. Wel liet de woordvoerder weten dat de gift van de 28-jarige haar plaatst in de speciale groep donateurs die meer dan vijfhonderd dollar hebben gegeven. De woordvoerder noemde de donatie van Alba 'genereus' en 'gepast'.

De actrice, die onder meer te zien is in films als 'Sin city' en 'Good luck Chuck', verblijft momenteel in Oklahoma City voor opnamen van de film 'The killer inside me'. Excuses bood ze al eerder aan. "Ik heb er spijt van dat ik ondoordacht heb gehandeld, toen ik het spontane maar verkeerde besluit nam me in te laten met de mensen achter deze campagne."

United Way heeft in Amerika meer dan duizend lokale vestigingen. Het goede doel richt zich vooral op het identificeren en oplossen van urgente maatschappelijke problemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen