Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jolie en Pitt doneren er lustig op los

Shownieuws

Brad Pitt een Angelina Jolie hebben zich weer eens van hun goede kant laten zien. Het koppel heeft een miljoen dollar geschonken aan vluchtelingen in Pakistan.

Brad Pitt een Angelina Jolie hebben zich weer eens van hun goede kant laten zien. Het Hollywood-koppel heeft een miljoen dollar, omgerekend ruim 720 duizend euro, geschonken aan vluchtelingen in Pakistan. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People woensdag.

De vluchtelingenorganisatie UN Refugee Agency zorgt ervoor dat het geld goed terechtkomt. Hoofd van de stichting, António Guterres, die zelfs spreekt van de 'meest schrijnende humanitaire crisis van het decennium', is het stel enorm dankbaar voor hun hulp. Door de situatie in Afghanistan zijn miljoenen mensen naar buurland Pakistan getrokken.

Jolie is al acht jaar verbonden aan de UN Refugee Agency. Donderdag spreekt de 'Wanted'-actrice in Washington tijdens de Wereldvluchtelingendag. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft dan het woord.

Pitt en Jolie lijken met geld te strooien. Zaterdag gaven de 'The curious case of Benjamin Button'-acteur en zijn familie al een miljoen dollar weg aan een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Missouri. Van dat geld wordt onder meer een nieuwe kindervleugel gebouwd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen