Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrijdag uitspraak in adoptiezaak Madonna

Shownieuws

Madonna hoort vrijdag officieel of ze de Malawische kleuter Chifundo 'Mercy' James mee naar huis mag nemen. Dan doen de rechters in de zaak uitspraak.

(Novum/AP) - Madonna hoort vrijdag officieel of ze de Malawische kleuter Chifundo 'Mercy' James mee naar huis mag nemen. Dan doen de rechters in de zaak uitspraak, zo heeft de advocaat van de popster donderdag gezegd.

Madonna was in hoger beroep gegaan tegen een uitspraak van een Malawische rechter, die ongeveer twee maanden geleden bepaalde dat Madonna niet voldoet aan de eis dat adoptieouders minstens anderhalf jaar in Malawi moeten wonen voor een adoptie. Tijdens een hoorzitting in mei zei een grondwetexpert aan dat die eis wel van belang is, maar dat het onrechtvaardig zou zijn als voorbij werd gegaan aan de rechten van het kind.

Dinsdag meldde de Britse boulevardkrant The Sun op basis van een justitiële bron uit Malawi dat de 50-jarige zangeres het kind uit Malawi mag adopteren. Twee van de drie rechters zouden al een rapport hebben ingediend waarin staat dat de zangeres het kind onder haar hoede mag krijgen. De derde rechter zou het met hen eens zijn.

Madonna heeft al een 12-jarige dochter, Lourdes, en twee zoons, de 8-jarige Rocco en kleuter David. De laatste is ook geadopteerd uit Malawi. Een rechter stond haar destijds toe de regels te omzeilen.

De zangeres kwam Mercy in 2006 tegen in een weeshuis in Bvumbwe, net ten zuiden van Blantyre, de financiële hoofdstad van Malawi. In datzelfde jaar begon Madonna het adoptieproces van David, die ze in een ander weeshuis in Mchinji tegen het lijf was gelopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen