Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson aangeklaagd door concertpromotor

Shownieuws

Een Amerikaanse concertpromotor heeft Michael Jackson voor de rechter gesleept en eist 28,5 miljoen euro. De superster zou contractbreuk hebben gepleegd.

(Novum/AP) - Een Amerikaanse concertpromotor heeft Michael Jackson voor de rechter gesleept. Hij eist ruim 28,5 miljoen euro van de superster omdat hij contractbreuk zou hebben gepleegd. Dat stelt het promotiebedrijf in de op woensdag ingediende rechtbankstukken.

Allgood Entertainment, zoals het bedrijf heet, beweert dat Jackson's toenmalige manager akkoord is gegaan met een reünieconcert. The King of Pop zou deze zomer samen met andere familieleden optreden. De overeenkomst hield tevens in dat de 'Thriller'-zanger geen andere shows mocht geven.

Jackson zou die afspraak niet zijn nagekomen, omdat hij volgende maand begint aan zijn vijftig concerten in Londen. Volgens de advocaat van het promotiebedrijf willen ze Jackson's optredens niet stoppen. "Wat wij willen is betrokkenheid bij de concerten in Londen, of een vergoeding voor de overeenkomst die ze zijn aangegaan."

Of Jackson de concerten in de Britse hoofdstad kan voltooien, is nog maar de vraag. De geplaagde ster leidt naar verluidt aan huidkanker en zou niet meer dan 57 kilo wegen. Eind mei stelde hij zijn comeback al uit, door sommige van zijn shows negen maanden op te schuiven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen