Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dries Roelvink gaat scheiden na 21 jaar huwelijk

Shownieuws

Dries Roelvink en zijn vrouw Luciënne gaan definitief scheiden. Roelvink heeft dit woensdag tegenover Novum Nieuws bevestigd. "Ze was de liefde van mijn leven."

Dries Roelvink en zijn vrouw Luciënne gaan definitief scheiden. Roelvink heeft dit woensdag tegenover Novum Nieuws bevestigd. "Ik ken haar al 21 jaar. Ze was ooit de liefde van mijn leven, maar zo'n vier jaar geleden hebben we toch uitgesproken 'het' samen niet meer te hebben."

Vanwege de twee zoons Davey (15) en Donny (11) besloten Dries en zijn vrouw toch bij elkaar te blijven. "En dan wordt het een uitstel van iets waar je dan uiteindelijk toch niet onderuit komt, blijkt nu." Luciënne was volgens de blonde zanger degene die uiteindelijk aangaf dat ze het echt niet meer zag zitten. "Zij had zoiets van 'ik kan dit niet langer'. Ze wilde verder met haar leven en had toch liever dat ik dan vertrek."

Roelvink verlaat binnenkort het gezamenlijke huis in Landsmeer. Hij trekt in bij een vriend in Amsterdam. Zijn toekomstige ex-vrouw blijft voorlopig in het huis in Landsmeer. "We hebben ervoor gekozen om Luciënne daar zo lang mogelijk te laten wonen", zegt Roelvink.

Het is wel de bedoeling dat de woning wordt verkocht. Luciënne gaat een nieuw onderkomen in Landsmeer zoeken, vertelt de zanger. "Zij is erg aan Landsmeer gehecht. Ik wil terug naar Amsterdam. Ik heb niet zoveel met Landsmeer. Ik zag dat toch als een dorp waar ik alleen maar sliep."

De kinderen blijven bij hun moeder wonen. "Maar zij werkt drie dagen in de week en we hebben afgesproken dat ik dan naar Landsmeer blijf komen, zodat er iemand thuis is als ze bijvoorbeeld uit school komen." Aangezien de kinderen sporten in het weekeinde, denkt Roelvink ze vijf dagen in de week te kunnen blijven zien.

De twee willen geen vechtscheiding van hun echtscheiding maken, vertelt Roelvink. "De scherpe kantjes waren er eigenlijk toch al twee jaar af." Hoewel het al jaren niet meer boterde tussen de twee echtelieden, en Roelvink hier volgens eigen zeggen 'koeltjes' onder was, gaat de definitieve beslissing om te scheiden hem toch niet in de koude kleren zitten. "Ik was er vrij koeltjes onder, tot het moment dat het echt zover is. Dan gaat die 21 jaar opeens door je heen. Toen we elkaar leerden kennen was ik stapelverliefd op haar. Dan hoop je niet dat het halverwege strandt."

Roelvink relativeert de scheiding echter wel. "Als ik om ons heen kijk in onze kennissenkring zijn veel mensen al na vijf, zes of acht jaar gescheiden. Als je dan kijkt naar mijn hectische leventje en het feit dat zij in de horeca werkt, dan vind ik dat we het nog redelijk lang hebben volgehouden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen