Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pussycat Doll wil Filippijns volkslied zingen

Shownieuws

Leadzanger van de Pussycat Dolls Nicole Scherzinger wil het Filippijnse nationale volkslied zingen. Zij wil dit doen als Manny Pacquiao weer moet boksen.

(Novum/AP) - Leadzanger van de Pussycat Dolls Nicole Scherzinger overweegt het Filippijnse nationale volkslied te gaan zingen als kampioen Manny Pacquiao weer moet boksen. Dat heeft de zangeres, die voor de helft van Filippijnse afkomst is, gezegd op de Filippijnse televisie.

De in Amerika geboren zangeres, die donderdag met drie andere bandleden een optreden geeft in Manila, laat weten dat ze altijd al een fan is geweest van de Filippijnse bokser. Pacquiao is de regerend wereldkampioen halfweltergewicht. Deze titel veroverde hij begin mei door Ricky Hatton te verslaan. Hij is hiermee de eerste Aziaat die in vijf verschillende gewichtsklassen een wereldtitel won. Pacquiao is ook voormalig wereldkampioen boksen lichtgewicht, supervedergewicht, superbantamgewicht en vlieggewicht.

Pacquiao kiest zelf wie het volkslied zingt bij zijn wedstrijden. Na zijn laatste wedstrijd tegen Hatton in Las Vegas in mei, werd de Filippijnse zanger Martin Nievera in de media behoorlijk bekritiseerd, omdat hij het revolutionaire volkslied uit 1898 had aangepast. Volgens de wet moet het lied worden gespeeld in een marcheertempo. Pacquiao heeft nog niet bekendgemaakt tegen wie zijn volgende gevecht is of wie het volkslied ten gehore mag brengen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen