Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Phony Toni' vrijgesproken

Shownieuws

'Phony Toni' is vrijgesproken. Volgens de rechter in de zaak heeft ze niet geprobeerd concertgangers wijs te maken dat zij de echte Toni Braxton was.

(Novum/AP) - 'Phony Toni' is vrijgesproken. Een Surinaamse rechter denkt dat Trina Johnson-Finn, zoals de vrouw in het echt heet, niet heeft geprobeerd bezoekers van een concert in Suriname in februari wijs te maken dat zij de echte Toni Braxton was, zo maakte de rechter dinsdag bekend.

Tegen de vrijdag vrijgelaten Johnson-Finn, die drie maanden vast heeft gezeten, was een celstraf van een jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, geëist. Volgens de rechter was het echter onduidelijk of de zangeres uit Las Vegas wist dat de concertgangers was wijsgemaakt dat zij echt Toni Braxton was.

Johnson-Finn zei tegen verslaggevers buiten de rechtszaal dat ze blij is met de beslissing van de rechter. "Het was moeilijk om om te gaan met deze situatie, wetende dat ik onschuldig was. Maar nu wil ik terug naar huis en mijn familie en man omhelzen. Ik heb ze al zo lang niet gezien."

De aanklagers in de zaak stelden dat de zangeres in eerste instantie als imitator naar Suriname was gekomen, maar later besloot mee te spelen en te doen alsof ze echt Toni Braxton was. Promotor van het concert Angel Ventura heeft echter gezegd dat alleen hij achter de zwendel zit. Johnson-Finn wist nergens van. Mensen zouden tot veertig euro hebben betaald voor een kaartje, denkend dat zij 28 februari naar een concert van de zesvoudig Grammywinnares zouden gaan in Paramaribo.

Het concert was overigens geen succes. Bij het begin van het tweede nummer zat 'Phony Toni', zoals de zangeres in de lokale media wordt genoemd, er al flink naast. De bezoekers beseften dat ze helemaal niet bij een concert van Toni Braxton waren, waarop teleurgestelde fans, in totaal drieduizend, Johnson-Finn begonnen uit te jouwen. Anderen gooiden rotzooi naar het podium.

De zaken tegen Ventura en zijn vriendin Signet Sampson worden vermoedelijk in juli voor de rechtbank behandeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen