Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Popzanger Kenny Rankin (69) overleden

Shownieuws

Zanger en liedjesschrijver Kenny Rankin is overleden. Hij stierf zondag in een ziekenhuis in Los Angeles aan de gevolgen van longkanker op 69-jarige leeftijd.

(Novum/AP) - Zanger en liedjesschrijver Kenny Rankin is overleden. Hij stierf zondag in een ziekenhuis in Los Angeles aan de gevolgen van longkanker, zo heeft zijn platenmaatschappij maandag bekendgemaakt. Rankin is 69 jaar geworden.

De popzanger annex muzikant en liedjesschrijver, die muziekstijlen beheerste van jazz tot pop en wereldmuziek, was bezig met de voorbereidingen voor het opnemen van een album met nieuw materiaal toen hij een paar weken geleden ziek werd. Opnamesessies met producent Phil Ramone werden afgezegd terwijl zijn gezondheid achteruitging.

Rankin was onder meer één van de gitaristen op het album 'Bringing it all back home' van Bob Dylan uit 1965. Verder heeft hij onder meer het nummer 'Peaceful' geschreven en opgenomen.

Ook de nummers 'In the name of love', opgenomen door Peggy Lee, en 'Haven't we met', uitgevoerd door Carmen McRae en Mel Torme, zijn door hem geschreven. Verder heeft de in New York geboren muzikant verschillende albums uitgebracht, waaronder 'The Kenny Rankin Album' uit 1976, dat is opgenomen met een zestigkoppig orkest.

Onder zijn fans mocht Rankin talkshowpresentator Johnny Carson en Beatle Paul McCartney rekenen. Rankin laat een zoon, twee dochters en een kleindochter na. De begrafenis is in voorbereiding.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen