Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voedselvergiftiging velt 'hoogleraar' Thom Hoffman

Shownieuws

Thom Hoffman heeft in Afrika een voedselvergiftiging opgelopen. De 52-jarige acteur zal donderdag daarom geen gastcollege geven op de Universiteit van Tilburg.

Thom Hoffman heeft in Afrika een voedselvergiftiging opgelopen. De acteur geeft donderdag daarom geen openbare lezing als gasthoogleraar op de Universiteit van Tilburg, zo vertelt hij aan Novum Nieuws.

Hoffman verbleef in Kenia voor opnamen van de televisieserie De Co-assistent. Zelf verzekert hij dat de voedselvergiftiging niets ernstig is. "Het praat alleen een beetje moeilijk als je telkens naar het toilet moet", weet hij.

De zogenoemde Leonardolezing van de 52-jarige Hoffman gaat over de geschiedenis van Indonesië en de rol van Nederland daarin. De acteur, van wie zijn grootmoeder afkomstig is uit het Aziatische land, deed met een groep studenten al onderzoek naar dit thema. Het gastcollege wordt verplaatst naar 10 september.

Hoffman brak in 1983 door met zijn rol in 'De vierde man' van Paul Verhoeven. Met de 'Basic Instinct'-regisseur werkte hij ook samen in de film 'Zwartboek'. In november is de gasthoogleraar te zien in de Nederlandse versie van de musical 'Chicago'. Voor het stuk kruipt hij in de huid van de gehaaide advocaat Billy Flynn, die in de gelijknamige filmversie werd vertolkt door Richard Gere.

De musical gaat op 6 november in première in Theater aan de Schie in Schiedam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen