Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thaise politie: FBI mag zaak Carradine observeren

Shownieuws

Hulp van de FBI is welkom bij het onderzoek naar de dood van de Amerikaanse acteur David Carradine. Wel mag de FBI de zaak alleen observeren.

(Novum/AP) - Hulp van de FBI is welkom bij het onderzoek naar de dood van de Amerikaanse acteur David Carradine. Dat heeft de Thaise politie maandag gezegd. Carradine werd vorige week dood gevonden in Bangkok.

Keith Carradine, een halfbroer van de overleden 'Kill Bill'-acteur, vroeg de FBI namens de familie om hulp bij het onderzoek. De Thaise politie laat maandag weten dat de Amerikaanse onderzoekers welkom zijn, maar dat ze de zaak alleen mogen observeren.

De 72-jarige Carradine werd donderdagmorgen dood aangetroffen in zijn hotelkamer in de Thaise hoofdstad. Al snel werd bekend dat de acteur naakt en vastgebonden gevonden was. Zaterdag drukte een Thaise boulevardkrant een foto af, waarop te zien is hoe een naakt lichaam aan een kledingrek in een kast hangt. Waarschijnlijk gaat het om een foto van Carradine. Volgens een Thaise forensisch patholoog is de acteur mogelijk omgekomen bij een gevaarlijk seksspel.

Vanwege de onduidelijkheid rondom de doodsoorzaak en wegens het lekken van de foto, klopten de nabestaanden vrijdag aan bij de FBI. "Als de FBI betrokken wil worden bij de zaak, zullen we onze beste medewerking verlenen", zei een woordvoerder van de Thaise politie maandag. "We hebben niets te verbergen." Een verzoek van de FBI om op de hoogte te worden gehouden van het verloop van de zaak, was maandag nog niet ingediend. Wel zouden er al informele gesprekken plaatsvinden tussen Amerikaanse en Thaise onderzoekers.

Familieleden van Carradine lieten weten dat zij hopen dat zijn stoffelijk overschot maandag in Los Angeles aan zou komen. De nabestaanden willen het lijk in de Verenigde Staten nogmaals onderzocht wordt. De resultaten van een autopsie die vrijdag plaatsvond in Bangkok, worden pas over minstens drie weken verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen