Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Billy Elliot' sleept meeste Tony's in de wacht

Shownieuws

'Billy Elliot' heeft de meeste Tony Awards gewonnen. De musical won tien awards en ging onder meer naar huis met het beeldje voor beste musical.

(Novum/AP) - De Britse musical 'Billy Elliot' heeft zondag in New York de meeste Tony Awards gewonnen. De musical verzilverde tien van de vijftien nominaties en ging onder meer naar huis met het beeldje voor beste musical.

De musical over de zoon van een kolenmijnwerker die ervan droomt een balletdanser te worden, werd tien keer bekroond. Een prijs was voor de drie acteurs die de hoofdrol spelen, ook de choreografie en regie werden beloond.

Elton John, die de muziek schreef voor 'Billy Elliot', greep naast de prijs voor beste partituur. Componist Tom Kitt en songwriter Brian Yorkey mochten dat beeldje mee naar huis nemen voor hun bijdrage aan 'Next to normal'. De rockmusical over een depressieve moeder en haar gezin sleepte in totaal drie prijzen in de wacht. Ook 'God of Carnage' ging met drie beeldjes naar huis.

De Tony Awards, de prijzen voor de beste Broadwaymusicals, worden jaarlijks uitgereikt. Dit jaar ging er tijdens het openingsnummer iets mis. Bret Michaels, die met zijn band Poison het nummer 'Nothin' but a good time' ten gehore bracht, kreeg op het podium een decorstuk op zijn hoofd. Onduidelijk is welke verwondingen de rocker heeft overgehouden aan het incident. Een woordvoerder van de Tony's wist in ieder geval te vertellen dat Michaels zijn neus niet heeft gebroken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen