Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Foto dode David Carradine schokt familie

Shownieuws

De familie van acteur David Carradine reageert geschokt op de publicatie van foto's van een dode Carradine. De familie dreigt juridische stappen te ondernemen.

(Novum/AP) - Nabestaanden van David Carradine reageren geschokt op de publicatie van een foto van de overleden acteur in een Thaise boulevardkrant. De familie dreigt met juridische stappen tegen elk medium dat de afbeelding plaatst. Carradine kwam woensdagavond of donderdagochtend vroeg in het Thaise Bangkok aan zijn eind.

Op de voorpagina van de zaterdageditie van de Thaise boulevardkrant Thai Rath staat een korrelige foto van een naakt lichaam dat hangt aan een kledingrek in een hotelkast, waarbij de handen klaarblijkelijk boven het hoofd bij elkaar zijn gebonden en de voeten op de vloer. Het gezicht en andere lichaamsdelen zijn onzichtbaar gemaakt. De krant heeft niet aangegeven waar de foto vandaan komt, maar de Thaise politie denkt dat het gaat om een foto van Carradine, gemaakt door een forensisch team.

Halfbroer Keith Carradine heeft via een verklaring laten weten dat de familie 'iedere persoon, publicatie of media-uitingen zal aanklagen wegens inbreuk op de privacyregels en het veroorzaken van flinke emotionele moeilijkheden als de foto's worden gepubliceerd'. De familie van de acteur hoopt dat het lichaam van Carradine maandag aankomt in Los Angeles, meldt de advocaat van de halfbroer. Zaterdag is het lichaam in een vliegtuig van United Airlines gezet, dat via Tokio naar Los Angeles vliegt. Over een begrafenis is nog niets bekend.

Keith Carradine heeft inmiddels bij de FBI aangeklopt om hulp. Vrijdag werd bekend dat de familie van Carradine wil dat de FBI helpt bij het onderzoek naar de dood van de 'Kill Bill'-acteur. Dit verzoek kan ertoe leiden dat de FBI zich met het onderzoek gaat bemoeien, zo laat de advocaat van de halfbroer weten. De FBI bevestigt dat de familie van Carradine contact heeft gezocht.

Agenten zoeken volgens een woordvoerder van de FBI uit of de Thaise autoriteiten hulp van de FBI willen of die hulp zouden verwelkomen. De woordvoerder stelt daarbij wel dat de FBI zich doorgaans alleen met onderzoeken naar dode Amerikanen in het buitenland bemoeit als wordt vermoed dat er een misdrijf in het spel was.

De familie gaat daarnaast sectie op het lichaam laten verrichten door de bekende forensisch patholoog Michael Baden. In de ogen van de familie is hij onafhankelijk. De sectie moet uitwijzen of een andere persoon betrokken kan zijn geweest bij de dood van de acteur. "Het is geweldig wat een goede patholoog kan doen", zegt de advocaat. De resultaten van de sectie die vrijdag op het lichaam is verricht in Bangkok worden op zijn vroegst over drie weken verwacht.

De familie heeft volgens hem besloten in te grijpen vanwege tegenstrijdige informatie over de dood van Carradine en het gebrek aan informatie van de Thaise autoriteiten. "Alles wat wij weten, is niet veel meer dan wat het publiek weet, en dat is verontrustend."

Het lichaam van de 72-jarige acteur, die onder meer bekend werd door zijn rol in de 'Kill Bill'-films, werd donderdag in een luxe hotelkamer in Bangkok gevonden door een kamermeisje. De politie meldde aanvankelijk dat het lichaam van de acteur naakt en hangend in een kast was gevonden, waardoor ze dachten dat hij zelfmoord had gepleegd. Hij had echter geen afscheidsbrief achtergelaten.

Vrijdag meldde de politie dat Carradine mogelijk is gestikt. Hij zou naakt zijn gevonden met een touw om zijn nek en geslachtsdelen. Een andere optie was dat zijn hart ermee was opgehouden. Inmiddels melden de Thaise autoriteiten er vrijwel zeker van te zijn dat er geen sprake is van een misdrijf. Zij baseren zich hierbij op bewakingsbeelden en ondervragingen van hotelpersoneel, waaruit blijkt dat niemand in de hotelkamer van Carradine aanwezig was voordat hij stierf.

Vrienden en familie van de acteur zijn ervan overtuigd dat de acteur geen zelfmoord heeft gepleegd. Hij zou een gelukkig huwelijk hebben gehad, onlangs een nieuwe auto hebben gekocht en er lagen meerdere films in het verschiet voor hem, nadat hij klaar zou zijn met opnamen voor de film 'Stretch' waarvoor hij in Bangkok was.

Carradine speelde in meer dan honderd films en werkte samen met regisseurs als Martin Scorsese, Ingmar Bergman en Hal Ashby. Een van zijn meest prominente rollen was die van zanger Woody Guthrie in 'Bound for glory' van Ashby. Hij speelde ook priester Kwai Chang Caine in de televisieserie Kung Fu uit de jaren zeventig.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen