Kies je favoriete radiostation

Dossiers

General Motors aangeklaagd om liedje Lemonheads

Shownieuws

Oprichter van de band The Lemonheads Evan Dando daagt General Motors voor de rechter. GM zou een van zijn nummers hebben gekopieerd voor een advertentie.

(Novum/AP) - Oprichter van de band The Lemonheads Evan Dando daagt General Motors voor de rechter. De autoreus heeft volgens hem een van zijn nummers gekopieerd voor een advertentie. De muzikant heeft General Motors en advertentie- en licentiebedrijven donderdag opgeroepen voor de rechter te verschijnen.

Het nummer dat de autoreus schaamteloos zou hebben gekopieerd is 'It's a shame about Ray'. In de aanklacht staat dat het nummer opnieuw was opgenomen en in 2008 werd gebruikt in een televisiecampagne voor Chevrolets en Buicks. Dando wil geld zien van General Motors, omdat GM zijn copyright zou hebben geschonden. Hij wil een schadevergoeding en een deel van de opbrengsten van de campagne.

GM en licentiefirma Asche & Spencer hebben nog niet gereageerd op het nieuws over de rechtszaak. The Lemonheads hadden in de jaren negentig verschillende hits, waaronder 'Into your arms' en 'Mrs. Robinson'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen