Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gare du Nord toch op IJazz Festival

Shownieuws

De Nederlandse jazzformatie Gare du Nord treedt zaterdag toch op tijdens het IJazz Festival in Amsterdam. De band maakte vrijdag bekend zich terug te trekken.

De Nederlandse jazzformatie Gare du Nord treedt zaterdag toch op tijdens het IJazz Festival in Amsterdam. Dat hebben zowel de band als de festivalorganisatie zaterdag bekendgemaakt.

De tweekoppige band maakte vrijdag bekend zich terug te trekken, omdat het festival de rekening niet op tijd zou hebben betaald. Gare du Nord, bestaande uit Ferdy Lance en Barend Fransen, zou op de tweede editie van het jazzevenement voor het eerst een aantal nummers spelen van het nieuwe album 'Love for lunch'.

De band en het festival melden zaterdag dat de rekening is betaald en het optreden doorgaat. Barend Fransen vertelt zaterdag aan Novum Nieuws dat het oorspronkelijk overeengekomen bedrag inmiddels binnen is. "Vrijdag is er in de loop van de dag een oplossing gekomen."

Hoeveel de band krijgt voor het optreden, wil hij niet vertellen. "Maar we zijn uiteindelijk toch betaald, en hoewel dat niet is gebeurd binnen de oorspronkelijke termijn, was het wel op tijd om het optreden toch nog door te laten gaan."

Een woordvoerder van het festival zegt niet te weten wat de precieze financiële afspraken zijn. Gare du Nord opent het festival zaterdag. Het optreden begint om 17.00 uur. Het driedaagse festival ging vrijdag van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen