Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nep-Toni Braxton op vrije voeten

Shownieuws

'Phony Toni' is vrijgelaten. Een Surinaamse rechter bepaalde vrijdag dat de zangeres uit Las Vegas na drie maanden cel weer op vrije voeten mocht komen.

(Novum/AP) - 'Phony Toni' is vrijgelaten. Een Surinaamse rechter bepaalde vrijdag dat de zangeres uit Las Vegas, die voor een concert in Suriname werd voorgesteld als Toni Braxton, na drie maanden uit de gevangenis mag. Trina Johnson-Finn, zoals de vrouw in het echt heet, heeft beloofd dinsdag aanwezig te zijn bij de uitspraak in haar zaak.

Aanklagers hebben een celstraf van een jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, tegen haar geëist. Zelfs als zij deze straf inderdaad krijgt, hoeft ze de gevangenis niet meer in, aangezien ze al drie maanden achter slot en grendel heeft gezeten.

De promotor van het concert heeft gezegd dat alleen hij achter deze zwendel zit. Johnson-Finn wist nergens van. Promotor Angel Ventura geeft toe dat hij mensen tot veertig euro heeft laten betalen voor een kaartje, denkend dat zij 28 februari naar een concert van de zesvoudig Grammywinnares zouden gaan in Paramaribo.

De man van de zangeres heeft eerder al gezegd dat zijn vrouw van niets wist. De aanklagers in de zaak denken echter dat de zangeres in eerste instantie als imitator naar Suriname was gekomen, maar later besloot mee te spelen en te doen alsof ze echt Toni Braxton was. "Ze had meerdere kansen zich te onttrekken aan de zwendel, maar deed dat niet", zei één van de aanklagers. "Ze had kunnen beslissen niet het podium op te gaan toen de naam van Toni Braxton werd omgeroepen, maar ze verscheen gewoon op het podium."

De zaken tegen Ventura en zijn vriendin Signet Sampson worden vermoedelijk in juli voor de rechtbank behandeld. Volgens de politie zou Ventura eerst overigens hebben gezegd dat de zangeres uit Las Vegas wel op de hoogte was van de zwendel, maar hij wijzigde later zijn verhaal.

Het concert was overigens geen succes. Bij het begin van het tweede nummer zat 'Phony Toni', zoals de zangeres inmiddels in de lokale media wordt genoemd, er al flink naast zat en beseften de concertbezoekers dat ze helemaal niet bij een concert van Toni Braxton waren. Teleurgestelde fans, in totaal drieduizend, begonnen de zangeres uit te jouwen. Anderen gooiden rotzooi naar het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen