Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yolanthe hoorde annuleren trouwreis van reisbureau

Shownieuws

Yolanthe moest via het reisbureau horen dat hun vakantie naar Griekenland was geannuleerd. In Griekenland zou zij met Jan Smit zoeken naar een trouwlocatie.

Yolanthe Cabau van Kasbergen moest via het reisbureau horen dat de vakantie naar Griekenland, waar zij deze zomer met Jan Smit zou zoeken naar een trouwlocatie, was geannuleerd. Dat heeft Jennifer Cooke vrijdag gezegd in RTL Boulevard. Cooke zou de beste vriendin van Yolanthe zijn.

Cooke stelde dat het hart van Jan Smit niet bij Yolanthe, maar bij zijn ex-vriendin Liza ligt. "Ik weet bijna zeker dat Jan verliefd is op Liza. Zij hebben nog steeds contact. Dat weet ik honderd procent zeker. Wat zij hebben is meer dan vriendschap." Jan en Yolanthe traden in april 2007 naar buiten met het nieuws dat ze een stel waren. Jan was degene die een punt zette achter de romance, zei Cooke.

De relatie ging al een tijd niet over rozen, vertelt Jennifer. Zo zou Yolanthe nadat zijn een jaar een relatie had met de Volendamse zanger erachter zijn gekomen dat Jan in het begin van hun relatie 'wat' had gedaan met Fleur, ook een vriendin van Yolanthe. "Ik denk dat als Yo er niet achter was gekomen van een bepaalde persoon dat hij het alsnog tot de dag van vandaag niet had gezegd tegen haar. En omdat ze zoveel van Jan hield, heeft ze gewoon de stap genomen om verder te gaan met hem."

Geruchten over Liza deden al heel lang de ronde, vertelde Cooke. "Tuurlijk kwamen er verhalen over Liza. Al een jaar geleden. In januari kregen we ook weer heel veel dingen te horen over Liza. Maar toch. We hadden zoiets van: laat maar, het is ok, ga er niet op in, iedereen wil wel wat van Jan."

Ongeveer vier maanden geleden veranderde de houding van Jan richting Yolanthe volgens Cooke. "Hij deed een beetje afstandelijk tegen haar." Toen zette Jan echter opeens een tatoeage op zijn arm. De tatoeage was een eerbetoon aan zijn toenmalige vriendin. "Alle twijfels bij Yolanthe waren meteen weg. Bij haar was het echt zo van: wow, dat doe je niet zomaar, weetjewel."

Maar slechts vier weken nadat hij de tatoeage had laten zetten, maakte Jan het uit. "Vlak daarna heeft hij gewoon gezegd: 'ik wil niet meer. Ik wil vrij zijn. Ik wil mijn vrijheid, ik wil geen verplichtingen meer. Ik wil gewoon mijn eigen ding kunnen doen'." En dat vond Cooke maar vreemd. "Niemand zal het zomaar uitmaken. Zijn hart lag gewoon ergens anders."

Over Wesley Sneijder, die onlangs te zien was in een filmpje waarop hij in een parkeergarage innig zoende met Yolanthe, zegt Cooke dat haar beste vriendin en de voetballer 'alleen maar vrienden zijn'. "Ze heeft niets met Wesley, ze hebben geen relatie, maar het is wel een hele goede jongen en ik ben blij dat hij haar steunt."

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft volgens Boulevardpresentator Albert Verlinde overigens laten weten dat ze niets met het verhaal van haar 'beste vriendin' te maken heeft en dat Cooke buiten haar om heeft gehandeld.

Volgens manager van Jan Smit Jaap Buys is het verhaal van 'die vriendin' onzin, zo zou hij tegen RTL Boulevard hebben gezegd. De twee zouden hebben afgesproken dat ze niet met modder zouden gooien. Jan houdt zich er aan, heeft Buys laten weten. De manager zou hebben gezegd dat mensen uit de omgeving van Yolanthe allerlei wilde verhalen de wereld in helpen en dat voor Jan Smit de maat vol is. Als het niet ophoudt, dan zou hij binnenkort een verhaal klaar hebben, waar de wereld van zou schrikken.

Ook de man van Liza was in RTL Boulevard te horen. Hij zei het 'allemaal erg vervelend' te vinden. "Op zijn zachtst gezegd." Maar van een verhouding tussen zijn vrouw en de zanger heeft hij nooit geweten, zegt hij. "Dus ik weet het niet. Ik kan er niets over zeggen." Hij zegt zich nu vooral te concentreren op zijn dochter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen