Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Take That-toer breekt Britse records

Shownieuws

Take That is bezig geschiedenis te schrijven. De voormalige boyband begint vrijdag aan de grootste tournee, die ooit in Groot-Britannië en Ierland is gegeven.

Take That is bezig geschiedenis te schrijven. De voormalige boyband begint vrijdag aan de grootste tournee die ooit in Groot-Britannië en Ierland is gegeven. Meer dan een miljoen mensen rukken uit om de heren te zien optreden in in totaal twintig stadions, meldt de Britse omroep BBC.

De band verslaat daarmee de uit 1988 stammende 'Bad'-toer van Michael Jackson, die destijds onder meer zeven uitverkochte shows in het Wembley Stadium gaf. Take That-zanger Jason Orange denkt dat het succes te danken is aan de economische crisis. "Als mensen in de put zitten, bijvoorbeeld door de ecnomische situatie, hebben ze behoeften aan entertainment", zo concludeert hij.

Gary Barlow, Mark Owen en Howard Donald, zoals de overige bandleden heten, trappen hun 'Circus'-toer in Sutherland af. Daarna spelen de heren onder meer in Londen, Manchester en Dublin. Take That kwam in 2006 weer samen, nadat de band in 1996 een jaar na de breuk met Robbie Williams uit elkaar was gegaan.

Naast Take That toeren deze zomer ook Oasis, Britney Spears en Madonna door Groot-Brittannië. Ook Jackson begint volgende maand aan zijn concertenreeks. Naar hem komen ongeveer 750 duizend mensen kijken, is de verwachting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen