Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kane mag ADO Den Haag Stadion testen

Shownieuws

Het proefconcert dat rockband Kane zaterdag in het ADO Den Haag Stadion geeft mag gewoon doorgaan. Dat heeft de Raad van State een dag voor het concert bepaald.

Het proefconcert dat rockband Kane zaterdag in het ADO Den Haag Stadion geeft mag gewoon doorgaan. Dat heeft de Raad van State een dag voor het concert bepaald. Een omwonende was naar de rechter gestapt omdat de gemeente geen milieuvergunning heeft afgegeven.

Volgens de Raad van State bestaat de mogelijkheid dat de vergunning er in de toekomst wel komt en daarom mag het concert doorgaan. Het gaat dan ook om een eenmalig proefconcert, lichtte een woordvoerder toe.

Het optreden van Kane moet uitwijzen of het stadion, dat momenteel alleen wordt gebruikt als thuishaven van voetbalclub ADO Den Haag, geschikt is als concertlocatie. Aan de hand van geluidsmetingen wordt bepaald of er niet te veel geluidsoverlast wordt veroorzaakt. Is dat niet het geval dan kan voor concerten een milieuvergunning worden afgegeven.

De kaartverkoop voor het concert van de uit Den Haag afkomstige band verliep aanvankelijk wat stroef door de commotie. Toch zijn alle tickets uiteindelijk, tot tevredenheid van de organisatie, over de toonbank gegaan. "Daarmee mag het eerste concert in het ADO stadion nu al een succes genoemd worden", aldus producent Arwin Touw.

Het ADO Den Haag Stadion werd in 2007 geopend en kan momenteel onderdak bieden aan vijftienduizend toeschouwers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen