Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jazzsaxofonist Butera (81) overleden

Shownieuws

Jazzsaxofonist Sam Butera is in een ziekenhuis in Las Vegas overleden. Butera, die speelde met onder anderen Frank Sintatra en Sammy Davis Jr., werd 81 jaar.

(Novum/AP) - Saxofonist Sam Butera is woensdag in een ziekenhuis in Las Vegas overleden aan de gevolgen van een longontsteking. De jazzmuzikant, die het podium deelde met musici als Louis Prima en Keely Smith, is 81 jaar geworden.

Butera stond meer dan een halve eeuw op de planken en werd vooral bekend vanwege zijn samenwerking met Prima en Smith. Het voormalige echtpaar haalde hem naar Las Vegas om de groep The Witnesses te leiden. Met die band scoorde hij hits als 'Jump Jive an' Waill', 'Hey Marie' en 'Just a gigolo/I ain't got nobody'.

Butera speelde ook samen met grootheden als Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. In 1999 werd hij opgenomen in de Las Vegas Hall of Fame. Zes jaar later stopte hij met toeren, omdat hij te moe was om het vele reizen nog op te brengen. Toen kampte hij al met hartproblemen, die het hem moeilijk maakten om te vliegen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen