Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Aartsrivaal' Bruce Lee overleden

Shownieuws

Acteur Shih Kien, die in de film 'Enter the dragon' de aartsrivaal speelde van Bruce Lee, is woensdag overleden in Hong Kong. Hij is 96 jaar geworden.

(Novum/AP) - Acteur Shih Kien, die in de film 'Enter the dragon' uit 1973 de aartsrivaal speelde van Bruce Lee, is woensdag omringd door zijn kinderen overleden in een ziekenhuis in Hongkong. Dat meldt de krant Ming Pao Daily News vrijdag. De acteur, die volgens de krant Apple Daily stierf aan nierfalen, is 96 jaar geworden.

Een hoge vertegenwoordiger zegt in een reactie dat Hongkong met de dood van Shih Kien een buitengewoon goede artiest heeft verloren. De acteur maakte in 1940 zijn filmdebuut. In totaal dook hij in ongeveer 350 films op, waarin hij veelal de rol van slechterik vertolkte in films over Chinese volkshelden.

Het Westerse publiek kent Shih Kien vooral van zijn rol als de slechterik en expert in vechtsporten Han in 'Enter the dragon'. In de film wordt Bruce Lee ingehuurd door een buitenlandse regering om te infiltreren op het eiland van Han. Ook wil het karakter van Bruce Lee wraak voor de dood van zijn zus, die is vermoord door de bodyguard van Han.

'Internal affairs'-ster Tony Leung Chiu-wai liet na het horen van het treurige nieuws weten een groot fan te zijn van Shih Kien. "Ik heb veel respect voor hem. Ik ben erg bedroefd over zijn dood."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen