Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politie: dood Carradine mogelijk ongeluk

Shownieuws

David Carradine is mogelijk per ongeluk gestikt. Dat zegt de Thaise politie, die de acteur dood in een kast van zijn hotelkamer in Bangkok aantrof.

(Novum/AP) - De Amerikaanse acteur David Carradine is mogelijk per ongeluk gestikt. Dat zegt de Thaise politie, die de filmster donderdagochtend dood in een kast van zijn hotelkamer in Bangkok aantrof.

Carradine werd naakt gevonden met een touw om zijn nek en genitaliën. Volgens een politiewoordvoerder is nog onduidelijk of de acteur door zelfmoord of verstikking door een ongeluk is omgekomen. Zelfs een hartaanval als gevolg van een orgasme wordt als mogelijkheid genoemd. Aanvankelijk ging de politie uit van zelfmoord. Een manager van Carradine trok die suggestie meteen al in twijfel.

De 72-jarige acteur, die onder meer bekend werd door zijn rol in de 'Kill Bill'-films, stierf woensdagavond of donderdagochtend vroeg. Hij verbleef in Bankok voor de opnamen van de film 'Stretch'. De dag voor zijn vondst was hij al niet komen opdagen bij een diner voor de filmcrew. Pogingen om contact met hem te krijgen, liepen op niets uit. Een kamermeisje zou hem uiteindelijk rond 10.00 uur de volgende dag hebben gevonden.

Carradine speelde in meer dan honderd films en werkte samen met regisseurs als Martin Scorsese, Ingmar Bergman en Hal Ashby. Een van zijn meest prominente rollen was die van zanger Woody Guthrie in 'Bound for glory' van Ashby. Hij speelde ook priester Kwai Chang Caine in de televisieserie Kung Fu uit de jaren zeventig.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen