Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee concerten Gabriella Cilmi in Nederland

Shownieuws

Gabriella Cilmi geeft in juni twee concerten in Nederland. Op 21 juni staat ze in de Melkweg en de dag ervoor treedt ze op in de Oosterpoort in Groningen.

Gabriella Cilmi geeft in juni twee concerten in Nederland. Op 21 juni staat ze in de Melkweg in Amsterdam en de dag ervoor treedt ze op in de Oosterpoort in Groningen. Dat heeft concertorganisator The Alternative donderdag bekendgemaakt.

De 'Sweet about me'-zangeres staat tevens op de festivals Because I am a Girl op 19 juni in Tilburg en het Zwarte Cross Festival op 26 juni in Lichtenvoorde. Cilmi gaf in november haar eerste grote Nederlandse optreden tijdens een nachtconcert in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

De in Engeland woonachtige 17-jarige Italiaans-Australische zangeres maakte in 2007 haar televisiedebuut in de Britse Jools Holland Show, waar ze haar eerste single 'Sweet about me' zong. Het nummer werd in Nederland een grote hit.

'Sweet about me' stond 41 weken in de Nederlandse singlehitlijsten, waaronder twee weken op de eerste plek. Het eerste album van de zangeres, 'Lessons to be learned', was even lang terug te vinden in de Nederlandse albumlijsten. De hoogste notering van dit album was de negende plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen