Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie meest invloedrijke ster

Shownieuws

Angelina Jolie is volgens het blad Forbes de meest invloedrijke beroemdheid van de wereld. Andere machtige celebs zijn Oprah Winfrey, Madonna en Beyoncé.

Angelina Jolie is de meest invloedrijke beroemdheid van de wereld. Dat vindt althans het Amerikaanse blad Forbes, dat jaarlijks een lijst van de honderd meest invloedrijke bekendheden samenstelt aan de hand van hun geld en roem.

Jolie, die de afgelopen twaalf maanden goed was voor een inkomen van ruim 27 miljoen dollar, stootte grootgeldverdiener Oprah Winfrey van de troon. De talkshowkoningin streek ondanks de teruglopende kijkcijfers van haar televisieshow het afgelopen jaar ruim 275 miljoen dollar op. Desondanks moest ze de 'Wanted'-actrice, die meer media-aandacht krijgt, voor zich dulden.

Jolie kwam veelvuldig in het nieuws na de bevalling van haar tweeling. Ook haar relatie met Brad Pitt leverde veel publiciteit op. Onlangs ontkrachtte de woordvoerder van Jolie en Pitt de geruchten dat de twee uit elkaar waren tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Derde, vierde en vijfde in de lijst van Forbes zijn popicoon Madonna, zangeres Beyoncé Knowles en golfer Tiger Woods. De Amerikaanse president Barack Obama staat, mede door de verkoop van zijn boeken, op de 49 plaats. Het is de eerste keer dat een zittende president in de lijst voorkomt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen