Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dracula's cape levert ruim 31 duizend euro op

Shownieuws

De cape die acteur Christopher Lee in 1958 droeg in de film 'Dracula', heeft dinsdag ruim 31 duizend euro opgeleverd. De mantel werd geveild in Londen.

De cape die acteur Christopher Lee in 1958 droeg in de film 'Dracula', heeft dinsdag ruim 31 duizend euro opgeleverd. De mantel ging onder de hamer tijdens een veiling van een Londense kostuumproducent.

In totaal werden enkele honderden kostuums en rekwisieten te koop aangeboden. Niet alleen Dracula moet voortaan een deel van zijn kledingcollectie missen, ook kostuums en items uit James Bondfilms en de Harry Potter-rolprenten gingen onder de hamer. De mantel uit 'Dracula' werd gezien als een topstuk, de Britse omroep BBC meldde eerder dat de cape naar verwachting ruim 35 duizend euro op zou brengen.

Op de website van veilinghuis Bonhams zijn de verkoopbedragen te vinden. Zo is voor een outfit die Rowan Atkinson in Blackadder droeg ruim zeventienduizend euro neergeteld, terwijl een masker uit 'Eyes wide shut' ruim 350 euro opleverde.

De kostuumproducent deed de outfits van de hand, omdat er door de vele kledij minder plaats was om alle spullen op te slaan. "Het nadeel van creëren van kostuums die heel beroemd zijn en symbool staan voor een karakter, is dat de kleding nooit meer ergens anders voor gebruikt kan worden", zegt een van de bazen van het bedrijf. "Het leek ons de juiste tijd om fans en verzamelaars de kans te bieden een stukje film- of tv-historie in huis te halen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen