Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bob Bogle (75) van The Ventures overleden

Shownieuws

Gitarist Bob Bogle is op 75-jarige leeftijd overleden. Bogle, die aan de wieg stond van The Ventures, werd afgelopen weekeinde onwel en overleed zondag.

(Novum/AP) - Gitarist Bob Bogle is op 75-jarige leeftijd overleden. Bogle, die eind jaren vijftig aan de wieg stond van The Ventures, werd afgelopen weekeinde onwel en overleed zondag. Dat heeft een van zijn bandleden laten weten.

The Ventures, die scoorden met nummers als 'Walk, don't run' en 'Hawaii five-o', staan vooral bekend om hun instrumentale hits uit de jaren zestig. De band was niet alleen in de Verenigde Staten groot, ook Japan lag aan hun voeten. In 1962 toerden Bogle en bandmaatje Don Wilson als duo door het Aziatische land, omdat de concertpromotor het zich niet veroorloven ook de andere twee bandleden over te laten vliegen.

De band, die voor vele andere gitaristen een voorbeeld was, werd vorig jaar opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Volgens de website van het instituut zijn The Ventures 'de meest succesvolle instrumentale band uit de geschiedenis van de rock en roll'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen