Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barbara Karel stopt met radio

Shownieuws

Barbara Karel is klaar met haar radio-avontuur. De 3FM-dj, die elke zondagavond het NCRV-programma Bring it On! presenteert, houdt het per 1 september voor gezien. Dat heeft de omroep dinsdag bekendgemaakt nadat Radio.NL het bekend maakte. Karel is vastbesloten haar 'hart te volgen'. "En dat ligt bij het maken van televisie", legt ze uit. De muziek keert ze niet de rug toe, 'want een leven zonder goeie platen, concerten en festivals zit er echt niet in'.

Gerard Oonk, radiomanager bij de NCRV, vindt het 'erg jammer' dat Karel weggaat. "Ze is een bruisende, enthousiaste collega met een groot hart voor echte muziek." Wie het programma van de dj overneemt, moet deze zomer duidelijk worden.

De 33-jarige Karel is geen onbekende in televisieland. Ze was jarenlang te zien op MTV. Voor de muziekzender, waar ze in 2002 aan de slag ging, presenteerde ze onder meer Making The Movie en MTV News Reports. Ook deed ze verslag van verschillende festivals. In 2006 keerde ze het muziekkanaal de rug toe en kroop ze voor de NCRV achter de radiomicrofoon. [Novum]

Gerelateerde Artikelen