Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cat Stevens vergeeft Coldplay plagiaat

Shownieuws

Cat Stevens sleept Coldplay niet voor de rechter wegens plagiaat. De band heeft volgens hem werk van zijn plaat 'Foreigner suite' gebruikt voor 'Viva la vida'.

Cat Stevens gaat Coldplay niet voor de rechter slepen wegens plagiaat. Hij beschuldigde de band er een paar weken geleden van werk van zijn plaat 'Foreigner suite' te hebben gebruikt voor de megahit 'Viva la vida'. Stevens, die tegenwoordig door het leven gaat als Yusuf Islam, denkt echter niet dat de rockers opzettelijk werk van hem hebben gebruikt. Dat zegt hij in de Britse sensatiekrant Daily Express.

Yusuf Islam, die wel achter zijn bewering blijft staan, stelt het bij te willen leggen met Coldplay. "Zij hebben mijn nummer gekopieerd, maar ik denk niet dat ze dat met opzet hebben gedaan. Ik heb mijzelf zelfs weleens gekopieerd zonder dat ik wist dat ik dat had gedaan. Ik schrijf iets op waarvan ik denk dat het een goede melodie is, om me vervolgens te realiseren dat het hetzelfde is als iets wat ik al heb gedaan."

De zanger, die in de jaren zestig en zeventig onder de artiestennaam Cat Stevens hits zoals 'Wild world' en 'Morning has broken' scoorde en zich in 1977 tot de islam bekeerde, zegt dat hij niet wil dat de bandleden van Colplay denken dat hij boos op ze is. "Ik zou graag een kopje thee met ze drinken om ze te laten weten dat het in orde is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen