Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Noorwegen viert overwinning Eurovisie Songfestival

Shownieuws

De Noren zijn in extase na hun winst op het Songfestival. Honderden zongen het winnende nummer 'Fairytale' tijdens een parade vanwege een feestdag.

(Novum/AP) - De Noren zijn in extase na hun overwinning op het Eurovisie Songfestival. De 23-jarige Alexander Rybak zorgde er zaterdagavond voor dat het liedjesfestijn volgend jaar in het Scandinavische land gehouden wordt. Hij behaalde een monsterscore van 387 punten.

Rybak, die door de Noorse media omgedoopt is tot Alexander de Grote, zet zondag weer voet op Scandinavische bodem. Zijn terugkomst valt samen met een Noorse feestdag, de Grunnlovsdagen, die gewijd is aan de grondwet. Honderden Noren zongen het winnende nummer 'Fairytale' tijdens een traditionele parade door Oslo.

De Noorse premier Jens Stoltenberg zei dat Rybak iets bijzonders heeft. "Het was een fenomenaal optreden van een jonge, getalenteerde musicus", jubelde Stoltenberg. Rybak zal waarschijnlijk op het vliegveld van Oslo opgewacht worden door een horde fans. De 23-jarige winnaar riep al zijn landgenoten vanaf het podium in Moskou op naar de luchthaven te komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen