Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Blueskoningin Koko Taylor (80) overleden

Shownieuws

Blueszangeres Koko Taylor is op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Chicago overleden. Complicaties die optraden na een eerdere operatie werden haar fataal.

Blueszangeres Koko Taylor is woensdag op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Chicago overleden. Complicaties die optraden na een eerdere operatie aan haar maag-darmstelsel werden haar uiteindelijk fataal, zo staat te lezen op de website van de artieste.

Taylor, die ook wel de Queen of the Blues werd genoemd, was een van de weinige vrouwen die een plekje wist te veroveren in de overwegend door mannen gedomineerde bluesscene. Ze nam negen albums op, en wist naast 29 Blues Music Awards een Grammy in de wacht te slepen. Haar grootste hit scoorde ze met het nummer 'Wang dang doodle'.

De bluessensatie, die werd geboren als Cora Walton, nam de artiestennaam Koko Taylor aan omdat ze gek was op chocolade. Tijdens haar ruim vier decennia durende carrière trad ze veelvuldig op. Taylor verscheen voor het laatst in het openbaar tijdens de Blues Music Awards op 7 mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen