Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anton Corbijn werkt aan nieuwe film

Shownieuws

De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn werkt aan zijn tweede speelfilm, 'A very private gentleman'. De opnamen moeten dit najaar van start gaan.

De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn werkt aan zijn tweede speelfilm. Het Amerikaanse filmvakblad Variety meldt dat de Nederlander door Focus Features gevraagd is 'A very private gentleman' te regisseren.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Britse schrijver Martin Booth. Het verhaal gaat over een seriemoordenaar die zijn laatste klus voorbereidt in een klein Italiaans stadje. Daar maakt hij vrienden en wordt hij verliefd, wat zijn werk niet eenvoudiger maakt.

'A very private gentleman' moet dit najaar opgenomen worden. Wie in de film gaan spelen, is nog niet bekend. Aan schrijver Rowan Joffe de taak om de roman te bewerken tot een script.

Anton Corbijn -die internationale beroemdheden als David Bowie, Robert de Niro en U2 op de gevoelige plaat vastlegde- maakte in 2007 zijn regiedebuut met 'Control', een film over het leven van Ian Curtis, voorman van het Britse Joy Division. Corbijn regisseerde eerder videoclips voor grote namen als The Killers, Metallica en Coldplay.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen