Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Geen intentie vrouw en ex Woody Allen te horen'

Shownieuws

Woody Allen's voormalige partner Mia Farrow en zijn huidige vrouw Soon-Yi hoeven niet te getuigen in de rechtszaak tussen Allen en een Amerikaans kledingmerk.

Woody Allen's voormalige partner Mia Farrow en zijn huidige vrouw Soon-Yi hoeven niet te getuigen in een rechtszaak die Allen heeft aangespannen tegen een Amerikaans kledingmerk. De BBC meldt dat advocaten van kledingmerk American Apparel dat gezegd hebben. Begin deze maand gaf de 73-jarige regisseur al aan dat hij niet zit te wachten op de getuigenissen.

Berichten dat American Apparel Farrow, Soon-Yi en anderen -zoals Allen's zus en de uitgever van het magazine Hustler Larry Flint- op zou roepen, ontkennen de advocaten van het kledingmerk. De filmmaker zei dat American Apparel zijn familie wil laten getuigen om hem te intimideren en door het slijk te halen. De rechtszaak tussen het bedrijf en de regisseur gaat maandag van start in New York.

Allen eist ruim 7,5 miljoen euro omdat American Apparel zonder toestemming zijn afbeelding gebruikt heeft in billboardreclames. Volgens de filmmaker heeft zijn imago schade opgelopen door de advertenties. Het kledingbedrijf is van mening dat het de reputatie van Allen niet kan ruïneren, omdat hij dat zelf al heeft gedaan.

American Apparel wil de rechtszaak focussen op de relatie tussen de 73-jarige en zijn adoptiedochter Soon-Yi. Daaruit moet blijken dat het imago van Allen lang niet zo veel waard is als de miljoenen die hij eist. De filmmaker gaf in 1997 het jawoord aan de 35 jaar jongere Soon-Yi. Door de affaire van de Zuid-Koreaanse en Allen liep de relatie tussen Farrow en de regisseur in 1992 op de klippen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen