Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Getuige: Britney Spears bang voor vader

Shownieuws

Britney Spears is bang voor haar eigen vader, haar bewindvoerder. Dat verklaarde de zus van Britneys voormalig manager Sam Lutfi tegenover de rechtbank.

(Novum/AP) - Britney Spears is bang voor haar eigen vader. Dat verklaarde de zus van Britneys voormalig manager Sam Lutfi woensdag tegenover de rechtbank in Los Angeles, die moet bepalen of Lutfi een langdurig contactverbod krijgt.

De zus, Christina Lutfi, verklaarde dat Spears heeft gezegd dat ze bang is voor haar vader -haar bewindvoerder- en hulp nodig heeft om zelf een advocaat in te huren. De popzangeres zou een en ander tegen Christina hebben gezegd via een door broer Sam geregelde prepaidtelefoon die ze stiekem aan Britney had gegeven. Via dit mobieltje belde Christina regelmatig met Britney om zich ervan te vergewissen dat het goed met haar ging, zegt de eerste.

De vader van Britney, Jamie Spears, is vorig jaar aangewezen als haar bewindvoerder nadat de zangeres door een emotioneel dal ging. Tijdens haar slechte periode hield zij zich behalve met manager Lutfi op met Adnan Ghalib, haar ex-geliefde die vorige maand al een drie jaar durend contactverbod kreeg opgelegd. De familie Spears doet sindsdien verwoede pogingen deze 'foute mannen' bij haar weg te houden. Vorige zomer beloofde Lutfi al eens geen contact meer met Britney te zoeken, maar die belofte kwam hij niet na.

Vader Jamie maakte er in februari al melding van dat hij de hem onbekende prepaidtelefoon had gevonden, en zei dat via de telefoon contact was geweest met Lutfi en Ghalib. De vondst van de telefoon was voor hem een van de redenen om het huidige contactverbod aan te vragen.

De advocaat van Lutfi zei woensdag dat er onvoldoende bewijs was dat Britney last had gehad van de voortgezette contactpogingen van zijn cliënt. De rechter was dat niet met hem eens en verwierp zijn verzoek om de rechtszaak te schrappen.

Behalve tegen Lutfi wil Jamie Spears een contactverbod tegen Jon Eardly. Dat is een advocaat die herhaaldelijk zou hebben geprobeerd Britneys raadsman te worden. Op 21 april gaat de rechtszaak verder. Lutfi en Eardly hebben ondertussen nog steeds tijdelijke contactverboden, die de rechter al meermaals verlengde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen