Kies je favoriete radiostation

Dossiers

School New Orleans eert Sandra Bullock na donatie

Shownieuws

Sandra Bullock is opgenomen in de Hall of Fame van een school in New Orleans. Die wilde de actrice bedanken voor haar gift van enkele tienduizenden dollars.

(Novum/AP) - Sandra Bullock is vrijdag opgenomen in de Hall of Fame van een middelbare school in New Orleans. De school wilde de actrice bedanken voor haar donatie van enkele tienduizenden dollars. Met het geld werd het schoolgebouw opgeknapt, nadat het in 2005 door orkaan Katrina onder water was komen te staan.

Een portret van de 44-jarige 'Speed'-actrice hangt sinds vrijdag in de gang van de Warren Easton High School. Het portret van Bullock, een krijttekening van haar 5-jarige stiefdochter, hangt tussen beeltenissen van oud-leerlingen die beroemd zijn geworden.

De 44-jarige 'Speed'-actrice kreeg een staande ovatie van driehonderd aanwezigen. "Ik schrijf alleen de cheques uit", zei Bullock, die benadrukte dat niet alle eer haar toekomt. De Warren Easton High School kwam in 2005 deels onder water te staan als gevolg van de orkaan Katrina. De schade bedroeg vier miljoen dollar, bijna drie miljoen euro. Hoeveel Bullock gedoneerd heeft, is niet bekend gemaakt.

Met het geld dat de actrice schonk, is de aula van de school opgeknapt en zijn nieuwe uniformen voor de band aangeschaft. Ook is haar donatie gebruikt voor beurzen. Bullock zei dat ze de nieuwe banduniformen belangrijk vond, vanwege de rijke muziekgeschiedenis van New Orleans. De actrice noemde de donatie de beste investering van haar leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen