Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arnold Schwarzenegger ontvangt eredoctoraat

Shownieuws

Bodybuilder, acteur, zakenman en politicus Arnold Schwarzenegger heeft een eredoctoraat gekregen voor zijn 'inspirerende realisatie van de Amerikaanse droom'.

(Novum/AP) - Bodybuilder, acteur, zakenman en politicus Arnold Schwarzenegger heeft vrijdag een eredoctoraat gekregen van de University of Southern California. Schwarzenegger werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 'inspirerende realisatie van de Amerikaanse droom'.

Nadat hij het doctoraat in ontvangst genomen had, grapte de 'Governator' dat hij merkte dat hij de onderscheiding niet te danken heeft aan zijn acteerprestaties. Het eredoctoraat is niet de eerste universitaire titel die Schwarzenegger in de schoot valt: in 1979 haalde hij een bachelor voor fitnessmarketing aan de University of Wisconsin.

De in Oostenrijk geboren Schwarzenegger begon als tiener met bodybuilden. Hij werd meerdere malen uitgeroepen tot Mr. Universe en mocht ook de titel Mr. Olympia lange tijd voeren. In 1968 emigreerde Schwarzenegger naar de Verenigde Staten, waar hij bleef bodybuilden en aan zijn filmcarrière ging werken. In 1977 sleepte de Oostenrijker zijn eerste filmprijs in de wacht, een Golden Globe voor zijn rol in 'Stay hungry'. Schwarzenegger is als acteur vooral bekend van de 'Terminator'-films, waaruit de memorabele uitspraak 'I'll be back' komt. In oktober 2003 werd de republikein Schwarzenegger gekozen tot gouverneur van de staat Californië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen