Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Soulzangeres Laura Izibor wil Amsterdam verrassen

Shownieuws

Laura Izibor wordt met haar volwassen stem en sterke soulsongs vergeleken met legendes als Aretha Franklin en Roberta Flack. Donderdag staat ze in Paradiso.

Laura Izibor wordt met haar volwassen stem en sterke soulsongs nu al vergeleken met legendes als Aretha Franklin en Roberta Flack. De 21-jarige zangeres, die 'The soul of Ireland' wordt genoemd, schreef alle liedjes op haar debuutalbum 'Let the truth be told' zelf. Hoe de nummers klinken, laat de Ierse donderdag horen tijdens haar show in Paradiso.

"De liedjes op mijn eerste album vertellen over mijn leven en mijn weg naar succes", licht Izibor toe. "Ze gaan over het opgroeien in het blanke Ierland als een dochter van een Nigeriaanse vader en een Ierse moeder, maar natuurlijk ook over de liefde."

De release van het album had heel wat voeten in de aarde. "Mijn plaat zou een paar jaar geleden al uitkomen, maar werd teruggetrokken door de toenmalige platenmaatschappij. Ik was toen 19 en dacht dat het gedaan was met mijn carrière. Gelukkig is 'Let the truth be told' nu, een paar jaar later, alsnog een feit."

Na een enthousiast ontvangen album regent het optredens voor Izabor. Ze deelde het podium met Angie Stone, The Roots, 'the late great' James Brown en soulpriester Al Green. "Ik was altijd al fan van die man. Hij heeft een grote invloed gehad op mijn muziek. Toen ik in zijn voorprogramma mocht staan, vond ik dat een grote eer. Behalve een groot artiest is hij ook iemand met veel humor. Ik heb heel wat afgelachen met Al, hij is echt zo gek als een deur."

Laura Izibor verzorgde eerder dit jaar het voorprogramma van John Legend tijdens zijn show in Amsterdam. Donderdag staat ze in haar eentje de grote zaal van Paradiso. "Ik ben een gelukkig mens. Een meisje uit een arbeidersfamilie dat zomaar op weg is naar het grote succes. Wie had dat ooit kunnen denken? Eén ding weet ik in elk geval zeker: ik ga er de komende tijd met volle teugen van genieten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen