Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sacha Baron Cohen voor rechter na mislukte grap

Shownieuws

Grapjes van Sacha Baron Cohen vallen wel eens verkeerd. Hij wordt voor de rechter gesleept door een vrouw die door zijn toedoen in een rolstoel zou zijn beland.

Grapjes van Sacha Baron Cohen pakken ook wel eens minder goed uit. Hij wordt voor de rechter gesleept door een vrouw die in 2007 in een rolstoel zou zijn beland door toedoen van Baron Cohen, die zich voordeed als zijn typetje Bruno. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Zondagavond zorgde Baron Cohen nog voor opschudding tijdens de uitreiking van de MTV Movie Awards, waarbij hij als Bruno halfnaakt op de schoot van rapper Eminem terechtkwam. De rapper liep vervolgens weg, maar achteraf bleek dat de actie in scène was gezet.

Richelle Olson beweert echter dat haar in 2007 was verteld dat Bruno een beroemdheid was die zijn opwachting zou maken op een door haar georganiseerde liefdadigheidsbingo voor bejaarden in het Californische Palmdale. De beroemdheid zou onder meer de getrokken nummertjes omroepen.

Maar toen verscheen Bruno, zogenaamd een homoseksuele modereporter uit Oostenrijk, die Olson omschrijft als een extreem stuitende en beledigende karikatuur van een homo die vrijwel niets verhullende kleding droeg en een Oostenrijks accent had. Toen Bruno vulgaire en beledigende taal begon uit te slaan, probeerde de vrouw hem de microfoon af te pakken. Hierbij ontstond een worsteling, waarbij Baron Cohen Olson zou hebben betast, geduwd en geslagen, waardoor zij op de grond viel.

Drie cameramannen en andere mensen kwamen volgens haar vervolgens het podium op, waarop zij nog meer geweld te verduren kreeg. De vrouw denkt dat dit gebeurde zodat zij voor de camera ontdaan zou reageren.

Na de aanval dook Olson een andere kamer in, waar zij een heftige huilbui had, flauwviel en met haar hoofd op het beton terecht kwam. De vrouw zou hierna naar het ziekenhuis zijn gebracht, waar twee hersenbloedingen werden vastgesteld. Sindsdien is zij aangewezen op een rolstoel en een looprek, stelt de vrouw.

Olson en haar man eisen van Baron Cohen een schadevergoeding, waarvan het bedrag niet is bekendgemaakt. Behalve 'Bruno' daagt het echtpaar ook mediabedrijf NBC Universal en anderen die Olson hadden wijsgemaakt dat Bruno een beroemdheid was voor de rechter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen