Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sofie Kraay nieuw gezicht van Nederland Positief

Shownieuws

Sofie Kraay-Nuijten is ingelijfd als ambassadrice van de stichting Nederland Positief. De stichting ziet het model als voorbeeld voor jonge mensen.

Model Sofie Kraay-Nuijten is ingelijfd als ambassadrice van de stichting Nederland Positief. Dat heeft de stichting woensdag bekendgemaakt. Volgens Nederland Positief is Sofie vanwege haar doorzettingsvermogen een voorbeeld voor jonge mensen. "Ik ben zeer vereerd met deze eretitel en zal hem met trots dragen", zegt het model in een reactie.

Sofie, de vrouw van SBS-presentator Hans Kraay jr., werd in 2006 getroffen door een hersenbloeding en was lange tijd verlamd. Vorig jaar maakte ze haar comeback op de catwalk.

Afgelopen vrijdag werd het model nog geroemd vanwege haar doorzettingsvermogen. Tijdens de uitreiking van de Dutch Model Awards, een initiatief van Nederland Positief, werd ze gekroond met de Catwalk Award. De jury gaf Kraay de onderscheiding vanwege 'haar onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen na een zeer moeizame periode vanwege ernstige gezondheidsproblemen'.

Kraay is niet de enige ambassadrice van de stichting, die zich inzet voor een betere samenleving. Ook presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen en actrice Gigi Ravelli zetten zich in voor Nederland Positief. Presentator Henny Huisman is beschermheer van de stichting, die dit jaar zijn vijfjarig bestaan viert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen