Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Nederlanders willen stoppen met Songfestival'

Shownieuws

Het merendeel van de Nederlanders wil dat ons land volgend jaar niet meer meedoet aan het Songfestival. Deelname zou volgens driekwart geen zin meer hebben.

Het merendeel van de Nederlanders wil dat ons land volgend jaar niet meer meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Dat meldt het televisieprogramma EénVandaag op basis van een peiling onder zijn opiniepanel, gehouden op de dag nadat Nederland voor het vijfde opeenvolgende jaar de finale niet wist te bereiken.

Uit de peiling zou blijken dat 67 procent van de Nederlanders wil stoppen met het Songfestival. Volgens driekwart van de ruim tienduizend deelnemers heeft het voor Nederland geen zin om mee te doen omdat de Oost-Europese landen elkaar de punten toespelen. Als we toch meedoen, moet er volgens de ondervraagden minder geld in het Songfestival worden gestoken.

Het optreden dat de Toppers donderdagavond neerzetten in de halve finale, wordt wisselend gewaardeerd. Bijna de helft, 44 procent, vindt dat 'Shine' een plaats in de finale van zaterdag verdiende. De andere helft, 41 procent, noemt het terecht dat de Toppers in de halve finale zijn gestrand.

De minderheid die ook volgend jaar weer wil meedoen aan het liedjesfestijn, heeft een paar suggesties voor deelnemers. X Factor-winnares Lisa en Ilse DeLange zijn favoriet, maar ook Jan Smit, Anouk en Frans Bauer worden veel genoemd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen