Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Angels & demons'-acteur kraakt Dan Brown af

Shownieuws

'Angels & demons'-acteur Stellan Skarsgard heeft forse kritiek geuit op het schrijfwerk van Dan Brown. Hij vindt hem een verschrikkelijk slechte schrijver.

(Novum/AP) - 'Angels & demons'-acteur Stellan Skarsgard heeft forse kritiek geuit op het schrijfwerk van Dan Brown. In een interview met de Zweedse zender SVT zei hij geen fan te zijn van de boeken van de auteur en zijn rol in 'Angels & demons' pas te hebben geaccepteerd nadat hij het filmscript had gelezen dat op het boek van Brown is gebaseerd.

Skarsgard vertelde dat hij Dan Brown een verschrikkelijk slechte schrijver vindt. "Maar hij heeft cliffhangers aan het eind van elk hoofdstuk, waardoor je blijft lezen. Het is hetzelfde als pinda's eten in een bar. Je vindt ze niet lekker, maar je blijft ze toch eten."

De Zweedse acteur speelt in de film het hoofd van de Zwitserse Garde, de lijfwachten van de paus. Hij vindt het script van regisseur Ron Howard flink verschillen van het boek van Brown.

Eerder kwam op basis van een boek van Brown 'The Da Vinci code' uit. Skarsgard vindt de tweede film beter dan de eerste, zei hij. "Het verhaal is simpeler en meer recht voor zijn raap, maar met net zo veel drama." De verfilming van Browns besteller 'Het Bernini mysterie' ging woensdag in Nederland in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen