Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijke vader adoptiekind Madonna wil DNA-test

Shownieuws

De man die zegt de vader te zijn van het Malawische meisje dat Madonna wil adopteren, is bereid een DNA-test te ondergaan. Haar familie is niet geïnteresseerd.

(Novum/AP) - De man die zegt de vader te zijn van het Malawische meisje dat Madonna wil adopteren, is bereid een DNA-test te ondergaan om te bewijzen dat hij echt de vader van het kind is. Dat heeft de man, de 24-jarige beveiliger James Kambewa, in een interview gezegd. De familie van de 4-jarige Chifundo 'Mercy' James is echter niet geïnteresseerd.

De familie van het meisje had eerder aangegeven te denken dat Kambewa een opportunist is. De man, die de adoptie door Madonna wil tegenhouden, meldde zich pas onlangs met zijn verhaal dat hij de vader is. Hij stelt dat hij de moeder van het kind in 2005 op school ontmoette.

Toen zij zwanger bleek te zijn, weigerde Kambewa iedere verantwoordelijkheid op zich te nemen, zo heeft hij toegegeven. Hij stopte met school en verdween. De moeder van Mercy, die net 14 jaar was toen zij beviel, stierf een paar weken na de bevalling. "Ik dacht dat Mercy samen met mijn vriendin was gestorven. Dat is wat ik heb gehoord", zegt Kambewa.

Kambewa stelt inmiddels wel voor het kind te willen en kunnen zorgen. "Ik was nog jong toen. Ik wist dat ze me zouden dwingen met haar te trouwen en ik had geen geld om een familie te onderhouden. Maar ik ben nu wel oud genoeg."

De oom van het meisje zegt nu dat voor een DNA-test monsters nodig zijn van Mercy, en dat die monsters niet zullen worden afgenomen. "Wij staan niet toe dat hij in haar buurt komt. Hij kan het maar beter vergeten."

De hoogste rechtsinstantie voor beroepszaken in Malawi buigt zich momenteel over het hoger beroep van Madonna tegen de afwijzing van haar adoptieverzoek van de 4-jarige. Een Malawische rechter wees het adoptieverzoek van Madonna een maand geleden af omdat ze niet voldoet aan de eis dat adoptieouders minstens anderhalf jaar in Malawi moeten wonen voordat ze tot adoptie kunnen overgaan.

De uitspraak in de beroepszaak wordt ieder moment verwacht. Een van de advocaten van de zangeres denkt niet dat de bewering van Kambewa dat hij de vader is invloed heeft op de beslissing van de rechter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen