Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hitlijsten in halleluja-sferen

Shownieuws

Het nummer 'Hallelujah' is niet één, maar twee keer te vinden in de top drie van de Single Top 100. X Factor-winnares Lisa staat op één, Jeff Buckley op drie.

Het nummer 'Hallelujah' is deze week niet één, maar twee keer te vinden in de top drie van de Single Top 100. X Factor-winnares Lisa komt zoals verwacht binnen op de eerste positie. Jeff Buckley, die het nummer in de jaren negentig coverde, staat op de derde positie.

'Beggin' van Madcon, dat de lijst vorige week aanvoerde, bevindt zich deze week op de positie tussen de twee Hallelujah's. Ook Leonard Cohen, die 'Hallelujah' in 1984 uitbracht, staat weer in de hitlijsten. Zijn versie van het nummer staat op de 27e plaats in de Single Top 100.

Cohen en Buckley doen het ook in de Album Top 100 goed. 'Live in Londen', Cohens live-album dat in april verscheen, stijgt vijftien plaatsen en staat deze week op de tiende positie. 'So real: songs from Jeff Buckley', een plaat die in 2007 uit kwam, staat op nummer 56.

De Album Top 100 wordt aangevoerd door de nieuwe plaat van Guus Meeuwis, 'NW8'. De Brabantse zanger ontving een dag na de release al een gouden plaat voor zijn nieuwe cd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen