Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtszaak om documentaire over Farrah Fawcett

Shownieuws

Een producent die heeft samengewerkt met Farrah Fawcett aan 'Farrah's story' heeft een rechtszaak aangespannen om de documentaire. Hij wil een schadevergoeding.

(Novum/AP) - Een producent die heeft samengewerkt met Farrah Fawcett aan de documentaire 'Farrah's story' heeft een rechtszaak aangespannen. Hij wil de creatieve controle over de film terug en eist een schadevergoeding van verschillende hoofdrolspelers. De hoogte daarvan is nog onbekend.

De documentaire, waarin te zien is hoe de 62-jarige actrice omgaat met en wordt behandeld voor anale kanker, wordt vrijdag uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC. De producent, Craig Nevius, wil de uitzending niet tegenhouden. Ook is de rechtszaak niet gericht tegen Fawcett, maar wel tegen onder anderen de ex-geliefde van de oud-Charlie's Angels-actrice, Ryan O'Neal.

In de woensdag door Nevius ingediende rechtbankdocumenten staat dat hij een contract had om de documentaire over de 62-jarige Fawcett te maken. O'Neal zou hier uiteindelijk een stokje voor hebben gestoken. Daarbij zou de acteur Nevius hebben bedreigd.

Behalve O'Neal wordt ook Alana Stewart, die al heel lang bevriend is met Fawcett, voor de rechter gedaagd omdat zij zich zou hebben bemoeid met de rol van Nevius in het project.

Een woordvoerder van Fawcett, O'Neal en Stewart zegt dat ze geschokt zijn door het gedrag van de producent. "Iedereen weet dat Farrah ziek is, en om dan zoiets verschrikkelijks te doen. Je vraagt je af wat de motieven zijn achter zulke nare dingen."

De rechtszaak staat gepland voor 31 augustus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen